Rudnik Kreka mora pojačati proizvodnju uglja

Bez autora
Oct 21 2024

Energetski sistem Federacije Bosne i Hercegovine je stabilan, ali treba ga dodatno ojačati, izjavio je federalni ministar energije, rudarstva i industrije Vedran Lakić povodom posjete Termoelektrani Tuzla, rudniku Kreka i sindikatima rudnika.

- Energetski sistem Federacije BiH je stabilan, ali mi znamo da možemo i moramo da ga dodatno ojačamo. Da bismo to postigli potrebna je maksimalna posvećenost svih kompanija i institucija uključenih u energetski sistem. Posjetom rudniku Kreka i termoelektrani Tuzla, jasno im je poručeno šta se od njih očekuje. Rudnik Kreka mora pojačati proizvodnju uglja a termoelektrana sigurnost sistema i efikasnost u radu - rekao je Lakić i dodao da prve rezultate očekuje već u narednih mjesec dana.

S predstavnicima sindikata rudnika saglasio se da je urađeno dosta u proteklom periodu, kao i da treba uložiti dodatne napore da bi napredak dodatno bio ubrzan, saopćeno je iz Federalnog ministarstva energije, rudarstva i industije.

- Naš odnos sa sindikatom se zasniva na povjerenju i otvorenosti. Trenutno stanje treba popravljati i na tome će obje strane raditi - kaže ministar i dodaje da je osnovni interes Ministarstva da energetski sistem Federacije BiH u narednom periodu bude što stabilniji i funkcionalniji.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik